[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=QEdrmF-IE7c" align="center"][vc_column_text]
מיפוי קרנית נקרא גם טופוגרפיה של הקרנית. מיפוי קרנית יצר מהפכה של ממש בתחום רפואת העיניים ובאבחנת הקרטוקונוס בפרט. מיפוי קרנית הינו מכשיר דיגיטלי הדוגם את הקרנית בעזרת הקרנה וסריקה של מספר טבעות או נקודות ומעבד את צורת הקרנית למפה של צבעים. צבעים חמים (גוון אדום) מסמלים אזורים קמורים בקרנית, מנגד, צבעים קרים (גוון כחול) מסמלים אזורים קמורים פחות. מיפוי גם מספק מידע אודות עובי הקרנית.
כיום, מיפוי אחורי (המספק מידע אודות הקרנית האחורי) הינו כלי האבחון החשוב ביותר לאקטזיה של הקרנית (קרטוקונוס) ומעקב אחר קרטוקונוס. קרטוקונוס נקבע באמצעות מיפוי קרנת אחורי (ולא קדמי) המספק עלייה לא תקינה במישור הקרנית האחוריות, הדקקות של הקרנית ופיזור (חלוקה) לאתקינה של עובי הקרנית. שלושת שינויים אלו (עלייה במישור הקרנית האחורית, הדקקות ופיזור עובי) הינם הקריטריונים החשובים ביותר לאבחון קרטוקונוס. מיפוי קרנית קדמי מספק מידע אודות התללה בלבד.
פציינטים רבים לפני בדיקת מיפוי קרנית שואלים את השאלה מתי צריך להסיר את העדשות לפני בדיקת מיפוי הקרנית?
סדרת מחקרים הראו כי לאחר הרכבת עדשות מגע מכל הסוגים יש להמתין שבועות ואף חודשים עד ליציבות מבחינת רפרקציה, קרטומטריה, עובי קרנית (פכימטריה) וטופוגרפיה.
במחקר של Wilson ועמיתיו הצביעו במחקר על כך שהקרנית מגיעה ליציבות באנשים המרכיבים עדשות מגע קשות ובאנשים המרכיבים העדשות מגע רכות בסוג הרכבה של Extended Wear (הרכבה ממושכת) לאחר 6-5 חודשים.
במחקר של NG ועמיתיו הראו שלאחר הסרת עדשות מגע רכות ערכי הרפרקציה והקרטומטריה הם הראשונים שמגיעים ליציבות לאחר הסרת העדשות (10 ימים ו-18 ימים בהתאמה), בעוד ערכי הטופוגרפיה של הקרנית והפכימטריה הם האחרונים שמגיעים ליציבות (28 ימים ו-35 ימים בהתאמה).
התשובה הנכונה לשאלה כמה זמן לפני ניתוחים רפרקטיביים ולפני ביצוע מיפוי קרנית יש להסיר את עדשות המגע היא: הזמן הנדרש לקרנית להגיע ליציבות לאחר הסרת העדשה. ובכמה זמן מדובר? התשובה השכיחה לשאלה זו היא שבוע אם מדובר בעדשות רכות, ושבועיים אם מדובר בעדשות קשות או טוריות או בהרכבה ממושכת. כדי לקבל תשובה מדויקת יותר נערך סקר טלפוני ואינטרנטי מקצועי במרכזים השונים בארץ ומפגש מומחים. מסקנות הסקר והמלצות המפגש היו כי יש להסיר עדשות מגע רכות ועדשות מגע קשות שלושה ימים לפחות ושבועיים לפחות, בהתאמה, לפני מועד מיפוי הקרנית. במקרים שבהם יש חשד להשפעת עדשות המגע על תוצאות המיפוי יש לחזור על הבדיקה תוך הימנעות מהרכבת עדשות מגע לתקופות ארוכות יותר.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="ליעוץ קביעת תור ולמידע נוסף מלאו פרטים בטופס" font_container="tag:h2|text_align:right" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
אקטזיה וראייה מטושטשת הילות לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים מאת ד"ר ניר ארדינסט הקדמה -…
הסרת העדשה וטשטוש הראייה בקרטוקונוס מאת ד"ר ניר ארדינסט פציינטים מדווחים שלאחר שהם מסירים את…
מחיר עדשות מגע סקלרליות לקרטוקונוס מגוון ביותר ותלוי בחברה, סוג העדשה, האיכות של העדשה ותוספות…
[vc_row][vc_column][vc_column_text] התאמת עדשות מגע לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים דר' ניר ארדינסט לעיתים לאחר ניתוח…
הרכבת עדשות מגע וניקוי עפעפיים ד"ר ניר ארדינסט הנזק של הרכבת עדשות מגע לעפעפיים עדשות…
ICR INTACS - פתרון למחלת הקרטוקונוס מהו קרטוקונוס? קרטוקונוס הנה מחלה של הקרנית (קרנית היא…